Tekne Kiralama, Yat Kiralama ve Mavi Yolculuk Tur Rehberi #Keşfet
Muğla’da Bulunan Liman ve Marinalar
31 Temmuz 2023
Geleneksel Ahşap Guletler ve Mavi Yolculuk
21 Temmuz 2023
Türkiye’de Mavi Yolculuk
21 Temmuz 2023
Halikarnas Balıkçısı Kimdir?
19 Temmuz 2023
Deniz Suyunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?
19 Temmuz 2023
yacht
Facebook Twitter Youtube Instagram
Tekne Kiralama, Yat Kiralama ve Mavi Yolculuk Tur Rehberi #Keşfet
  • Ana Sayfa
  • Rehber
  • Rotalar
  • Keşfet
  • Tekne Kiralama
Tekne Kiralama, Yat Kiralama ve Mavi Yolculuk Tur Rehberi #Keşfet
  • Ana Sayfa
  • Rehber
  • Rotalar
  • Keşfet
  • Tekne Kiralama
Rehber

Bozburun Kalkışlı Mavi Yolculuk Koyları

Recep PALİÇ
27 Ekim 2022 4 Mins Read
42
0

Bozburun Yarımadası birçok köy ve birkaç kasabaya ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan en önemlileri, ilginç geleneksel havasıyla Bozburun, hareketli turizm merkezleri İçmeler ve Turunç, Türkiye’nin en büyüleyici sahil köylerinden Selimiye ve Orhaniye’dir.

Söğüt Köyü

Bozburun Yarımadası’nda şaşırtıcı derecede modern küçük bir yat limanına sahip şirin bir köy bulacaksınız. Burası gün batımını izlemek ve akşam yemeğinizin tadını çıkarmak için harika bir yerdir. Söğüt Köyü, doğal kıyı şeridini kesen nefes kesici güzellikte bir köydür. Tartışmasız tekne kiralama yapma kararı aldığınızda gitmeniz gereken yarımada üzerindeki en güzel köy olan Söğüt, bozulmamış geleneksel küçük bir balıkçı köyüdür.

İçmeler

İçmeler bir küçük bir köy olsa da şimdilerde Bozburun yarımadasının en ticari tatil beldelerinden biridir. Marmaris’in 8 km güneybatısında bulunan İçmeler, popüler bir yaz turizm merkezidir. Kasabanın ana cazibesi, üç tarafı ormanla çevrili, 6 km uzunluğundaki plajından kaynaklanır. Muhteşem bir otel, bar ve restoran destekli olan plaj, son yılların en gözde plajlarından biridir. İçmeler, son on yılda önemli ölçüde büyümüştür ve şimdi yeme, içme ve eğlence için Marmaris’e mükemmel bir alternatif olarak yaz turizmindeki yerini almıştır. Ancak İçmeler kesinlikle Marmaris’ten daha sessiz ve sakin bir yerdir. Dolayısıyla geleneksel çekiciliğini korumaya devam etmektedir. Yazın erken veya geç sezonunda daha az kalabalık olduğu zamanlarda İçmeler’i ve İçmeler Plajı’nı mutlaka görmelisiniz.

Turunç

Turunç, Marmaris’e 20 km uzaklıkta bulunan bir diğer balıkçı köyüdür. Toros dağlarının eteklerinde uzanan konumu, berrak suları ve Mavi Bayraklı plajı ile şirin bir yerdir. Turunç’ta turistler, zamanlarının çoğunu sahilde tembellik yaparak, su sporlarıyla ilgilenerek veya sahil kenarındaki birçok restorandan birinde dinlenerek geçirmektedir. Sessiz, sakin bir yerde, biraz da eğlenceli vakit geçirmek istiyor, fakat turist kargaşasına dalmak istemiyorsanız, Turunç Koyu tam size göre!

Kumlubük & Amos

Marmaris’in 24 km güney – güneybatısında bulunan Kumlubük, Amos antik kentinin eteğinde yer alıyor. Bir zamanlar yoğun bir liman olarak işlev gösteren Kumlubük, bugün harika plajı, bir yat kulübü, büyüyen restoran ve otel seçenekleriyle nefes kesici bir koy olarak karşımıza çıkıyor. Tarihi bir keşif turuna çıkmak istiyorsanız, Turunç’tan veya Kumlubük’ten antik Karia yerleşim yeri olan Amos’a doğru bir gezintiye çıkabilirsiniz. Kumlubük koyuna bakan bir tepenin üzerinde yer alan Amos, şuan harabe halinde olsa da 2.200 yıldan daha eski bir tarihe sahiptir ve Helenistik Tiyatro kalıntıları ve şehir surları hala ayaktadır. Dolayısıyla Amos, yarımada içerisinde görülmeye değer bir yerdir. Aynı zamanda bu antik yerleşim, körfezin muhteşem manzarasına sahiptir.

Selimiye

Bozburun Yarımadası’nı bu kadar özel kılan, sessiz uğrak yerleri, gizli koyları ve ana turist parkurunun dışında, hayatın daha rahat ve durağan olduğu bir yer olmasıdır. Şirin Selimiye köyü, Marmaris’e sadece 38 km uzaklıktadır. Seyahat yazarları ve gezginler tarafından genellikle “keşfedilmemiş bir mücevher” olarak tanımlanır. Ülkenin pek çok şehrinden zengin insanların özel yatlarıyla buraya yıllardır geldikleri bilinmektedir. Dolayısıyla keşfedilmediğini söyleyemeyiz, ancak insanların onu gizli tutmak istedikleri aşikar. Zira Selimiye’nin cazibesine kapılmamak zor! Selimiye, sahili ve sahilini çevreleyen birçok harika balıkçı lokantası ile ünlüdür. Ayrıca, Selimiye’den, üç kalenin ve Hydas antik kentinin kalıntıları da dahil olmak üzere birçok tarihi yere kolayca ulaşılabilmektedir. Selimiye, tarih tutkunlarına ve yerel otantik yaşamın tadını çıkarmayı sevenlere hitap eden geleneksel dokunun ve tabiatın büyük oranda korunduğu bir turizm beldesidir. Huzur bulmak ve rahatlamak için harika bir yer olan Selimiye’yi seyir güzergahınıza mutlaka ekleyin!

Bencik Koyu

Bencik Koyu, Bozburun Yarımadası üzerinde, görmeniz gereken yegane koylardan biridir. Bencik, Hisarönü Körfezi ile Gökova Körfezi’ni birbirinden ayıran yarımadanın en dar kısmında, 1,5 deniz mili içeride yer almaktadır. Çam ağaçlarıyla donatılan doğasıyla muhteşem bir atmosfere sahip olan Bencik Koyu’nda demirleyebilir ve ormana doğru güzel bir yürüyüş için karaya çıkabilirsiniz. Tepelere çıktıkça manzaranın muazzamlığı karşısında diliniz tutulacak!

Dirsek Bükü

Yüzmek için can atacağınız kristal berraklığında turkuaz renkli sularıyla görenleri kendisine hayran bırakan Dirsek Bükü’nde, daha demir atmadan suya atlamak isteyeceksiniz. Gelmişken, Dirsek Bükü’nün güneybatı köşesinde sabahları taş fırından yeni çıkmış köy ekmeği satan lokantaya mutlaka uğrayın.

Orhaniye

Bozburun Yarımadası üzerinde, teknenizle girebileceğiniz en derin sulara sahip olan yerdir. Deniz yolu ile ulaşmak için yarımadayı dolaşmanız gerekse de, araba ile sadece 20 dakika sürüş mesafesinde yer almaktadır. Orhaniye doğal güzelliği ile ünlü bir köydür. Körfezi ikiye bölen Kızkumu adında doğal bir kum geçidine ev sahipliği yapmaktadır. Bir kızın sevgilisine ulaşmak amacıyla suyu aşmak için eteğine kum koyarak, denize kum taşıdığı ve bu geçidi oluşturduğu efsanesinden dolayı Kızkumu adını almıştır.

Kızkumu’nda, koyun tam ortasına doğru devam eden geçit boyunca yürüyebilirsiniz, ancak geçit üzerinde çokça taş ve çakıl bulunduğu için çıplak ayakla yürünmesi tehlikelidir. Ayağınız kesilme ihtimaline karşı ayakkabı giyerek yürümeniz tavsiye edilir. Orhaniye çıkışından yaklaşık 15 dakika sonra, şelalesi ile meşhur olan Turgut Köyü’ne geleceksiniz. Gelmişken tarihi halı fabrikasını da ziyaret edebilir; Türk kültürünün önemli bir parçası olan halı dokumacılığı, el işlemeli halıların ve kilimlerin yapılışı hakkında bilgi alabilirsiniz.

İçerik Başlıkları:

BozburunMavi YolculukSelimiye

Makaleyi Paylaş

Diğer İçeriklerim Yazar

Recep PALİÇ

Diğer İçerikler

https://blog.yachtdunyasi.com/wp-content/uploads/2022/10/Bozburun-Kalkisli-Mavi-Yolculuk-Rotalari-3.jpg
Geri

Bozburun Kalkışlı Mavi Yolculuk Rotaları

Bozburun'da Mavi Yolculuk
İleri

Bozburun’da Mavi Yolculuk

İleri
Bozburun'da Mavi Yolculuk
27 Ekim 2022

Bozburun’da Mavi Yolculuk

Geri
27 Ekim 2022

Bozburun Kalkışlı Mavi Yolculuk Rotaları

https://blog.yachtdunyasi.com/wp-content/uploads/2022/10/Bozburun-Kalkisli-Mavi-Yolculuk-Rotalari-3.jpg

İlk yazan sen Ol.

    Bir cevap yazın Cevabı iptal et

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yeni Yazılar

    Bodrum-Gökova Körfezi Mavi Tur Rotası
    20 Ekim 2022
    Göcek-Fethiye Mavi Tur Rotası
    23 Ekim 2022
    Mavi Yolculuk Aktiviteleri Nelerdir?
    14 Ağustos 2023
    Muğla’da Bulunan Liman ve Marinalar
    31 Temmuz 2023
    Deniz Suyunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?
    19 Temmuz 2023
    Tekne Kiralama Ayrıcalıkları
    Tekne Kiralama, Yat Kiralama ve Mavi Yolculuk Tur Rehberi #Keşfet
    Tekne tatili için merak edilen konu başlıklarını ve güncel haberleri sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

    © 2022 blog.yachtdunyasi.com CRP iştirakidir.

    Yacht Dünyası

    • Hakkımızda
    • Neden Yacht Dünyası ?
    • KVKK ve Gizlilik Politikası

    Aramalar

    • Türkiye Mavi Yolculuk
    • Göcek Tekne Tatili?
    • Bozburun’da Mavi Yolculuk
    • Fethiye Mavi Yolculuk

    Sosyal Medya

    Facebook
    Twitter
    Instagram
    WhatsApp
    • Ana Sayfa
    • Rehber
    • Rotalar
    • Keşfet
    • Tekne Kiralama