Hisarönü Körfezi Mavi Yolculuk Koyları
Hisarönü Körfezi üzerinde, görmeniz gereken pek çok doğal güzellik bulunuyor. Koylardan, adalardan ve kumsallardan oluşan bu doğa harikası yerlere, antik kentler, tarihi kalıntılar gibi bir dizi kültür varlığı eşlik ediyor. Hisarönü Körfezi üzerinde bulunan; Selimiye, Orhaniye, Söğüt, Datça, Bencik ve diğer koyların bilgileri aşağıda verilmiştir.
Bencik Koyu
Bencik Koyu, Hisarönü Körfezi’nde kaçırmamanız gereken en önemli koydur. Bencik, Hisarönü Körfezi ile Gökova Körfezi’ni birbirinden ayıran yarımadanın en dar kısmında yer almaktadır. 1,5 deniz mili içeride yer alan Bencik Koyu, çam ağaçlarıyla örtülü doğasıyla muhteşem bir atmosfere sahiptir. Koyda demirleyebilir ve ormana doğru güzel bir yürüyüş için karaya çıkabilirsiniz, zira manzara muhteşem! (Datça’ya Uzaklık: 18 nm, Orhaniye’ye Uzaklık: 6 nm / nm denizcilik ölçü birimidir)
Bozburun
Bozburun, Marmarisli halkın pazar sabahı sadece huzur, sessizlik ve doğal güzelliği yaşamak için ziyaret ettikleri şirin ve sakin bir köydür. Marmaris’ten bir saatlik bir kara yolculuğu sonucu Bozburun’a ulaşılabilmektedir. Bozburun, balı, sünger dalışı ve Gulet yapımı ile ünlüdür. (36 41’32 “K 28 02’33” D Datça’ya uzaklık: 20 nm / nm denizcilik ölçü birimidir)
Datça
Datça Türkiye’nin rüzgarıyla meşhur yerlerinden biridir. Bu nedenle rüzgar sörfü başta olmak üzere on binlerce su sporu meraklısı her yaz, sezonun başlamasıyla birlikte bu harika kasabaya akın eder. Datça, fazlasıyla güzel pitoresk bir kasaba olup; aynı zamanda antik kentler ve kalıntılarla dolu bir bölgedir. Knidos Antik Kenti burada bulunur.


Dirsek Bükü
Dirsek Bükü, daha demir bile atmadan yüzmek için can atacağınız kristal berraklığında turkuaz renkli suya sahiptir. Dirsek Bükü’nün güneybatı köşesinde sabahları taş fırından yeni çıkmış köy ekmeği satan bir lokanta bulunmaktadır. (36 40’59 “K 27 58’42” D Datça’ya uzaklık: 15 nm / nm denizcilik ölçü birimidir)
Mesudiye Koyu
Mesudiye Koyu’nun batısındaki Ogün’s Place (restoran ve misafirhane) dışında kalan iskelede küçük bir yanaşma iskelesi mevcuttur. İskeleye yanaşmak ücretli olup; su, elektrik, duş ve wi-fi gibi imkanlar iskelede yer almaktadır. (36 41’10 “K 27 34’40” D Datça’ya uzaklık: 12 nm / nm denizcilik ölçü birimidir)
Orhaniye
Orhaniye, Hisarönü Körfezi’ne teknenizle girebileceğiniz en derin sulara sahip olan yerdir. Deniz yoluyla Marmaris’e gitmek için yarımadayı dolaşmanız gerekse de, araba ile aslında sadece 20 dakika sürüş mesafesindedir. Orhaniye köyü doğal güzelliği ile ünlüdür. Körfezin içine doğru uzanan ve onu ikiye bölen Kızkumu adında doğal bir geçide ev sahipliği yapmaktadır. Adını, bir kızın sevgilisine ulaşmak amacıyla suyu aşmak için eteğine kum koyarak, denize kum taşıdığı ve bu geçidi oluşturduğu efsanesinden gelmektedir. Koyun tam ortasına doğru devam eden geçit boyunca yürüyebilirsiniz, ancak geçit üzerinde çokça taş ve çakıl yer almaktadır. Oldukça keskin olan bu çakıl ve taşlardan dolayı çıplak ayakla yürünmesi önerilmez, ayağınız kesilme ihtimaline karşı ayakkabı giyerek yürümeniz tavsiye edilir. Köy çıkışından yaklaşık 15 dakika sonra, şelalesi ile meşhur olan Turgut Köyü’ne geleceksiniz. Köyde ayrıca tarihi bir halı fabrikasını ziyaret edebilir; Türk kültürünün önemli bir parçası olan halı dokumacılığı, el işlemeli halıların ve kilimlerin yapılışı hakkında bilgi alabilirsiniz. (36 45’30 “K 28 07’80” D Datça’ya uzaklık: 23nm / nm denizcilik ölçü birimidir)
Palamut Köyü
Palamut Koyu, deniz kenarındaki restoranları ve harika köy atmosferiyle şirin, sessiz ve sakin bir limandır. Datça Yarımadası’ndan Gökova Körfezi’ne yol alan tekneler için iyi bir mola noktasıdır. Bununla birlikte, denizi bazen aşırı dalgalı olabilmektedir. (36 40’20 “K 27 30’20” D Datça’ya uzaklık: 15 nm / nm denizcilik ölçü birimidir)
Selimiye
Denizden ya da karadan ulaşabileceğiniz şirin bir köy olan Selimiye’ye ulaşım için hangi yolu kullanacağınız fark etmeksizin sizi nefes kesici güzellikte harikulade bir manzara bekliyor olacak. Selimiye, sıra sıra balık lokantalarının bulunduğu bir balıkçı köyüdür. Yerlilerin favorisi Sardunya Restoran’dır. Zira rıhtımda oturup yiyip, içerken, eşinizle dostunuzla sohbet edip, dinlenirken bir yandan da balıkların yüzmesini izlemek çok keyiflidir. Lezzetli mezeleri ve taze balıklarıyla konuklarına mükellef bir sofra sunan restorana yolu düşenlere özellikle belirtmek gerekirse; burada, balık, mutlaka rakı eşliğinde yenmelidir. (36 39’32 “K 28 05’01” D Datça’ya uzaklık: 20 nm / nm denizcilik ölçü birimidir)


Söğüt Köyü
Söğüt Köyü, Marmaris’e doğru ilerlemeden hemen önce doğuda yer alan küçük bir balıkçı köyüdür. Söğüt Köyü, kuş gözlemciliği için mükemmel bir yer olarak bilinir. Bu nedenle dürbünlerinizi yanınıza aldığınızdan emin olun. Zira birbirinden ilginç kuş türleri sizleri bekliyor olacak. (36 39’32 “K 28 05’01” D Datça’ya uzaklık: 20 nm denizcilik ölçü birimidir)