Marmaris’te Görmeniz Gereken En Güzel Yerler!
Yazı İçeriği
Marmaris, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ülkemizin en popüler turistik yerlerinden biridir. Antik kentlerden kalelere, şelalelerden plajlara kadar pek çok turistik yeri keşfetmek için harika bir noktadır. Tekne tatili yaparken Marmaris limanına demirleyerek karaya çıkabilir ve bu güzelliklerin tümünü ziyaret edebilirsiniz.
Marmaris Kalesi ve Müzesi
Marmaris Kalesi, İyonlar tarafından M.Ö. 1044 yılında inşa edildiği düşünülen tarihi bir yapıdır. Bu bölgedeki ilk duraklarınızdan biri olabilir. Marmaris’in zengin tarihine dair önemli ipuçlarını bulabileceğiniz bu kale aynı zamanda bir müzeye de ev sahipliği yapmaktadır.
Hafsa Sultan Kervansarayı
Marmaris Kalesi’nin yakınında Hafsa Sultan Kervansarayı bulunuyor. Adını Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi olan Hafsa Sultan’dan almış. Bu kervansaray, sağlam yapısıyla günümüze kadar ulaşmıştır. Yakın bir zamanda, Hafsa Sultan Kervansarayı’nın müzeye dönüştürülme planları yapılmaktadır.
Eski Çarşı/Tarihi Bedesten
Marmaris’in özgün hediyelik eşya ve ürünlerinin satıldığı çarşı, tarihi kimliğini günümüzde de sürdürmektedir. Çarşı, 32 dükkânın yanı sıra nargile ve Türk kahvesi servisi sunan işletmelere ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, tarihi çarşının merkezinde üç katlı bir de mermer havuz bulunuyor.
Physkos Antik Kenti
Reşadiye Yarımadası’nda bulunan en eski antik yerleşimlerden biri olan Physkos Antik Kenti, Karya Liman Kenti gibi birçok yerleşimin merkezi konumundadır. M.Ö. 3400’lü yıllara tarihlenen önemli arkeolojik buluntular bu antik kentte keşfedilmiştir.
Amos Antik Kenti
Amos Antik Kenti, Kumlubük Koyu’nun kuzeybatısında, Turunç’un yakınlarında bir tepe üzerinde yer alıyor. Bu antik kent, tapınak, tiyatro ve tarihi heykel kaideleri gibi çeşitli antik buluntulara ev sahipliği yapıyor. Özellikle M.Ö. 3. yüzyıla tarihlenen ve bugün hala iyi durumda olan antik tiyatroyu ziyaret etmeyi unutmayın.
Hemithea Tapınağı
Hisarönü mevkiinde bulunan Bybassos Antik Kenti’nin içinde yer alan Hemithea Tapınağı, Kasbatos Dönemi’nde inşa edildiği düşünülmektedir.
Diğer Antik Kentler
Marmaris’te Loryma Antik Kenti, Kedrai Antik Kenti, Hydas Antik Kenti, Erine Antik Kenti, Phoenix Antik Kenti, Bybassos Antik Kenti, Kasara Antik Kenti, Syrna Antik Kenti (Bayır Köyü), Thyssanos Antik Kenti, Kastabos (Castabus) Antik Kenti ve Knidos Antik Kenti gibi birçok tarihi yer bulunmaktadır.
Turgut Şelalesi
Aynı adı taşıyan Turgut Köyü’nün sınırları içinde bulunan Turgut Şelalesi, doğal güzelliği ve buz gibi suyuyla ünlüdür. Yaklaşık dört metrelik bir yükseklikten aşağıya dökülüyor.
İçmeler Plajı
Marmaris ilçe merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta bulunan İçmeler, ilçenin en ünlü plajlarından biridir. Berrak, sakin ve tertemiz deniziyle birlikte uzun kumsalıyla da oldukça popülerdir.
Kızkumu Plajı
Orhaniye beldesine bağlı olan Kızkumu, Marmaris’in sembollerinden biridir ve her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kızkumu’nun kendine özgü bir hikâyesi vardır; adını, Bybassos Kralı’nın kızıyla ilgili anlatılan bir efsaneden almaktadır. Denizin ortasında bulunan 600 metrelik kum adasıyla benzersiz bir manzaraya sahip olan Kızkumu Plajı’nda ayrıca bir de prenses heykeli bulunmaktadır.
Diğer Plajlar
Marmaris’te Kleopatra Plajı, Uzunyalı Plajı ve İncekum Plajı gibi birçok plaj bulunmaktadır.
Cennet Adası
Aslında Marmaris Koyu’na yakın bir yarımadada bulunan Cennet Adası, gezi teknelerinin sıkça uğradığı koylardan biridir. Bu ada, benzersiz denizi ve tarihi kalıntılarıyla öne çıkmaktadır. En popüler aktivitelerden biri olan sualtı dalışı da burada gerçekleştirilmektedir.
Kumlubük Koyu
Kumlubük Koyu, tertemiz ve berrak deniziyle ziyaretçilerin içini ferahlatan, Marmaris’in en tanınmış koylarından biridir. Marmaris ilçe merkezine 24 kilometre mesafede yer almaktadır. Mavi yolculuk tur teknelerinin sıkça uğradığı duraklardan biridir.
Çiftlik Koyu
Tarihi kalıntılarla çevrili olan Çiftlik Koyu, iri taneli kumsalı ve berrak deniziyle dikkat çekmektedir. Doğal yapısı nedeniyle sualtı dalışı gibi su sporları için oldukça elverişlidir. Ayrıca koyda tarihi bir kiliseye ait kalıntılar da bulunmaktadır. Marmaris’e 30 kilometre mesafede yer alan Çiftlik Koyu, sessiz ve sakin atmosferiyle huzurlu bir ortam sunmaktadır.
Bördübet Koyu
Marmaris ile Datça arasındaki karayolu üzerinde yer alan Bördübet Koyu, Marmaris’in en huzurlu ve sakin koylarından biridir. Bu koy, huzur arayanlar için ideal bir yerdir. 1 kilometre uzunluğundaki plajı ve 600 metrelik dereye sahip olmasıyla görsel bir şölen sunmaktadır. Bördübet Koyu’na karadan ve denizden ulaşım mümkündür.
Fosforlu Mağara
Cennet Adası’nda yer alan Fosforlu Mağara, denizin renginin mağaraya yansımasıyla oluşan fosfor renginden dolayı bu adı almıştır. Kara bağlantısı bulunmasına rağmen, mağaraya yalnızca tekne ile ulaşılabilmektedir.
Daha Fazla Okuyun: