Marmaris’te Görmeniz Gereken Yerler!
Marmaris, hem tarihi hem kültürel hem de doğal güzellik açısından oldukça zengin bir ilçedir. Dolayısıyla antik kentlerden tutun da; kalelerden şelalelere, plajlardan, koylara, mağaralardan, tabiat parklarına kadar pek çok turistik yer gezip, görmeniz için sizleri bekliyor. Peki, tekne tatili esnasında bu yerleri nasıl görebilirim? Çok kolay; çünkü teknenizi Marmaris limanına demirleyip, karaya çıkabilir ve tüm bu yerleri ziyaret edebilirsiniz.
Marmaris Kalesi ve Müzesi
M.Ö. 1044 tarihinde İyonlar tarafından inşa edildiği düşünülen Marmaris Kalesi, ilçedeki ilk duraklarınızdan biri olmalıdır. Marmaris’in tarihi hakkında önemli ipuçlarına ulaşacağınız tarihi kalede ayrıca bir müze bulunuyor.


Hafsa Sultan Kervansarayı
Marmaris Kalesi’nin yakınlarında bulunuyor. Adını Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Sultan’dan alan Kervansaray, yapısını sağlam bir şekilde koruyarak günümüze ulaşabilmiş. Hafsa Sultan Kervansarayı’nın yakın zamanda müzeye dönüştürülmesi planlanıyor.
Eski Çarşı/Tarihi Bedesten
Marmaris’e has hediyelik eşyaların ve ürünlerin satıldığı çarşı, tarihi hüviyetini günümüzde de koruyor. Çarşı içerisinde 32 dükkanın yanı sıra nargile ve Türk kahvesi servisi veren işletmeler bulunuyor. Tarihi çarşının tam ortasında üç katlı yekpare bir mermer havuz yer alıyor.
Physkos Antik Kenti
Reşadiye Yarımadası’ndaki en eski antik yerleşimlerinden biri. Karya Liman Kenti gibi birçok yerleşimin merkezi olan Physkos Antik Kenti’nde M.Ö. 3400’lü yıllarına tarihlenen önemli buluntular yer alıyor.
Amos Antik Kenti
Kumlubük Koyu’nun kuzeybatısında bir tepede, Turunç’un yakınlarında bulunan Amos Antik Kenti; tapınak, tiyatro ve tarihi heykel kaideleri gibi bir dizi antik buluntuya ev sahipliği yapıyor. Antik kent ziyaretinizde, özellikle, M.Ö. 3. Yüzyıla ait olduğu tahmin edilen ve bugün hala iyi durumda olan antik tiyatroyu görmeyi unutmayın!


Hemithea Tapınağı
Hisarönü mevkiinde bulunuyor. Bybassos Antik Kenti’nin içinde yer alan Hemithea Tapınağı, Kasbatos Dönemi’nde inşa ediliği düşünülüyor.
Diğer Antik Kentler
Loryma Antik Kent, Kedrai Antik Kenti, Hydas Antik Kenti, Erine Antik Kenti, Phoenix Antik Kenti, Bybassos Antik Kenti, Kasara Antik Kenti, Syrna Antik Kenti (Bayır Köyü), Thyssanos Antik Kenti, Kastabos (Castabus) Antik Kenti ve Knidos Antik Kenti gibi daha pek çok tarihi yer Marmaris’te sizleri bekliyor.
Turgut Şelalesi
Aynı adlı Turgut Köyü’nün içinde yer alıyor. Yemyeşil doğası ve buz gibi suyuyla oldukça meşhur bir yer olan Turgut Şelalesi, yaklaşık dört metrelik bir yükseklikten aşağıya dökülüyor.


İçmeler Plajı
Marmaris ilçe merkezine 8 kilometre mesafede yer alıyor. İlçenin en meşhur plajlarından biri olan İçmeler, berrak, dingin ve tertemiz denizinin yanı sıra uzun kumsalıyla da gören herkesi kendine hayran bırakıyor.
Kızkumu Plajı
Marmaris’e bağlı bir belde olan Orhaniye’de yer alıyor. Kentin simgelerinden biri olan Kızkumu, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Kendine has bir hikayeye sahip olan Kızkumu, adını Bybassos Kralı’nın kızı için anlatılagelen bir efsaneden alıyor. Denizin ortasında yer alan 600 metrelik kum adacığıyla farklı bir görüntüye sahip olan Kızkumu Plajı’nda ayrıca bir prenses heykeli bulunuyor.


Diğer Plajlar
Kleopatra Plajı, Uzunyalı Plajı ve İncekum Plajı gibi daha pek çok plaj Marmaris’te sizleri bekliyor.
Cennet Adası
Esasen Marmaris Koyu’na yakın bir yarımadadır. Gezi teknelerinin en çok uğradığı koylardan biri olan Cennet Adası, eşsiz denizi ve tarihi kalıntılarıyla dikkat çekiyor. Burada gerçekleştirilen en popüler aktivite ise sualtı dalışı…
Kumlubük Koyu
Tertemiz berrak deniziyle görenlerin içini ferahlatan Kumlubük Koyu, Marmaris’in en ünlü koylarından biri. Marmaris ilçe merkezine 24 kilometre mesafe konumlanan Kumlubük Koyu, Aynı zamanda tur teknelerinin uğrak durakları arasında yer alıyor.


Çiftlik Koyu
Çevresi tarihi kalıntılarla çevrili olan Çiftlik Koyu, iri taneli kumsalı ve temiz deniziyle göz dolduruyor. Doğal yapısı sebebiyle sualtı dalışı gibi su sporlarına oldukça elverişli… Bunun yanı sıra koyda tarihi bir kilisenin kalıntıları da bulunuyor. Marmaris’e 30 kilometre mesafede yer alan Çiftlik Koyu, sessiz ve sakin atmosferiyle misafirlerine huzurlu ve dingin bir ortam sunuyor.
Bördübet Koyu
Marmaris – Datça karayolu üzerinde bulunuyor. Marmaris’in en sessiz ve sakin koylarından biri olan Bördübet Koyu, huzur arayanlar için biçilmiş kaftan! Bördübet Koyu, 1 km uzunluğundaki plajı ve 600 metrelik deresi ile ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Bördübet Koyu’na hem kara hem de denizden ulaşılabiliyor.


Fosforlu Mağara
Cennet Adası mevkiinde bulunan Fosforlu Mağara, denizin renginin mağaraya yansımasıyla meydana gelen fosfor renginden dolayı bu adı almış. Kara bağlantısı olmasına karşın karadan ulaşılamayan mağaraya yalnızca tekne il ulaşılabiliyor.